اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران معتقد است : آلودگی صووتی سبب افزایش پرخاشگری شهروندان تهرانی می شود و 80درصدبوق خودروها کاملا غیر ضروری است .

بلدیه - دکتر رحمت الله حافظی با بیان این که  آلودگی صوتی اثرات مخربی بر روح و روان انسان ها می گذارد به بلدیه گفت : بر اساس مطالعات صورت گرفته این مساله بر حیوانات و گیاهان نیز تاثیر منفی دارد. آلودگی صوتی سبب اثرات مخربی در افراد و حتی خانواده ها می شود چرا که به مرور موجب کاهش آستانه تحمل در انسان ها می شود و موجب شده تا فرد پرخاشگر و تهاجمی شود حتی در روند آموزش نیز تاثیر منفی دارد به طوری که در سطح یادگیری اختلال ایجاد کند . همچنین فردی که در معرض آلودگی صوتی قرار دارد می تواند محیط آرام خانه را ناآرام کند.

وی ادامه داد :برای حل این معضل باید منابع آلاینده را شناسایی کنیم و با آن برخورد جدی داشته باشیم . برای نمونه یکی از این منابع الاینده مهم موتورسیکلت ها و صدای بوق خودروها است البته نباید در این میان از صدای ایجاد شده توسط پروژه های عمرانی و ساخت و ساز و عملیات گودبرداری در شهر تهران به راحتی عبور کرد که توسط خودروهای سنگین برای حمل مصالح عمدتا در شب صورت می گیرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 21 آذر 1393برچسب:آلودگی صوتی,بوق,خودرو,موتورسیکلت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

موتورسوارکاهش مصرف خودروی شخصی زماني محقق مي‌شود كه بتوانيم جايگزين مناسبي به نام حمل و نقل عمومي را در اختيار داشته باشيم.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سيد وحيد حسيني افزود: تا زماني كه حمل و نقل عمومي توسعه پيدا نكند، توصيه صرف به كاهش استفاده از خودروهاي شخصي، نتيجه مثبتي به همراه نخواهد داشت.

وي با اعلام اين كه امروز ستون فقرات كاهش آلودگي هواي تهران بر مبنای توسعه حمل و نقل عمومي استوار است، تأكيد كرد: چنانچه اين شالوده به درستي بنا گذاشته نشده باشد، هر گونه اقدامي در زمينه كاهش آلودگي هوا اثربخش نخواهد بود.

مدير عامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران با اشاره به طرح ورود موتورسيكلت‌هاي برقي به تهران، اظهار كرد: هم اكنون يكي از مهم‌ترين معضلات شهري، تردد موتوسيكلت‌هاي بنزيني است كه ۲۵ درصد از آلودگي هوا و ۴۹ درصد از آلودگي صوتي تهران ناشي از تردد اين نوع از موتورسيكلت‌ها است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 7 آذر 1393برچسب:حمل و نقل عمومي,موتوسيكلت‌هاي برفی,وام بدون بهره,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
اهواز-ایرنا- وعده افتتاح فرودگاه مسجد ...فرودگاه مهرآباد با تعداد پرواز كمتر نسبت به بسياري از فرودگاه‌ها، انتشار آلاينده بيشتري دارد. 
 
الف - روزنامه اعتماد نوشت:
شركت كنترل كيفيت هواي تهران در گزارشي اعلام كرده كه مناطق اطراف فرودگاه مهرآباد از آلودگي صوتي بسيار بالاتر از حد استاندارد رنج مي‌برند، آلودگي‌هايي به واسطه نشست و برخاست هواپيماها كه اكثرا از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب صورت مي‌گيرد، پروازهايي كه روزانه به صورت ميانگين بين ۲۸۰ تا ۳۰۰ پرواز است.

بررسي مقايسه‌يي ميان آلاينده‌هاي توليدي در فرودگاه مهرآباد و ساير فرودگاه‌هاي دنيا نشان مي‌دهد فرودگاه مهرآباد با تعداد پرواز كمتر نسبت به بسياري از فرودگاه‌ها، انتشار آلاينده بيشتري به‌ طور روزانه دارد كه يكي از دلايل آن عمر نسبتا بالاي ناوگان هوايي در ايران است.

دليل ديگر اين موضوع مي‌تواند استفاده از هواپيماهايي همچون MD۸۳ و فوکر۱۰۰ باشد كه آلايندگي بالايي در عين قابليت حمل و نقل پايين دارند.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 6 آذر 1393برچسب:فرودگاه, مهر آباد,آلودگی صوتی,فوکر,MD83, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

آلودگی صوتی، آرامش شهر را برهم می زندآلودگی صوتی ناشی از صداهای نابهنجار وسایل صوتی، بوق های خودرو، موتور سیکلت و دزدگیر خودروها به هنگام شب و... واقعیت انکار ناپذیر زندگی در شهرها است که همواره موجب سلب آسایش و آرامش شهروندی است.

به گزارش ایمنا، بوق های ممتد و موسیقی های ناهنجاری که آلودگی صوتی ایجاد می کنند، آرامش شهر را برهم می زند. در گیر و دار زندگی، آدم ها با مشکلات متعددی که دارند نیاز به آرامش دارند و اگر برای کاری از منزل خارج شوند بازهم با این صحنه ها روبرو می شوند و آرامش آنها بر هم می خورد.

گویی آلودگی های صوتی مانند بوق زدن سایر فرهنگ ها با معیارهای زندگی شهرنشینی عجین نشده و استفاده از بوق به عنوان جزیی از رانندگی نشان دهنده شخصیت راننده است و در واقع این نحوه استفاده برای هر نوع شخصیت به یک عادت تبدیل شده است.

بوق زدن های مکرر امروز مردم را عصبی می كند به گونه ای که گاهی سردرد های شدید ناشی از این عامل آنها را آزار می دهد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 8 آبان 1393برچسب:آلودگی صوتی,بوق,موتورسیکلت,خودرو,استرس, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مرحوم آیت الله بهجت: این گونه مزاحمت ها از جانب ما مسلمانان حتى نسبت به فرد غیر مسلمان هم جایز نیست.

خبر آنلاین - مرحوم آیت الله محمد تقی بهجت، در نقلی که در کتاب «در محضر حضرت آیت الله العظمى بهجت» از ایشان ذکر شده درباره شیوه عزاداری هیات ها در ماه محرم نکته مهمی را یادآوری کرده است که در ادامه می خوانید.

«بلند کردن صداى بلندگوهاى مساجد و روضه خوانى ها اگر به اندازه اى باشد که هرکس بخواهد بخوابد، بتواند بخوابد، اشکال ندارد. در غیر این صورت، یعنى اگر بلند کردن صداى بلندگو به اندازه اى باشد که هر کس بخواهد بخوابد نتواند بخوابد، خلاف سیره متشرعه است؛ زیرا ممکن است در اطراف مسجد یا تکیه، فردى مبتلا به مرض قلبى باشد و یا شخصى غیر مریض در اطراف باشد که بخواهد فرداى آن روز، سر کار برود و نتواند بخوابد، آیا مزاحمت او که مى خواهد روزى عالیه خود را تامین کند، اشکال ندارد؟!

اگر انسان مسلمان بخواهد متمدن به تمدن اسلام باشد و دیگران را به حقایق اسلام دعوت کند، یا افراد مسلمان را در اسلام برقرار و ثابت نگاه دارد که به بلاد مختلفه کفر فرار نکنند، باید کاملا حقوق و حدود اسلامى را بشناسد و به آنها عمل کند. شاید ایجاد این گونه مزاحمت ها حتى براى فرد غیر مسلمان هم از ما جایز نباشد. با رعایت اخلاقیات و رفتار صحیح اسلامى، افراد غیر مسلمان هم به اسلام و مسلمان ها گرایش پیدا مى کنند.»



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 7 آبان 1393برچسب:آیت الله بهجت,بلندگوی عزاداری,مزاحمت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

توقیف خودروفرمانده انتظامي کلانشهر تبريز از توقيف 204 دستگاه خودرو طي مرداد ماه سال جاري به دليل ايجاد آلودگي صوتي در سطح شهر تبريز خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ فرهنگ نوروزي در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: معابر عمومي و خيابان‌هاي شهري محل تخليه هيجانات شخصي نيست و پليس و دستگاه قضايي با عاملان بي‌نظمي و سلب آرامش و آسايش مردم قاطعانه برخورد خواهد کرد.

وی ادامه داد: در راستاي افزايش امنيت و رفاه عمومي و پاسخگويي به مطالبات مردمي، طرح تشديد برخورد با خودروهاي ايجادکننده آلودگي صوتي و حرکات نمايشي در اکثر نقاط آسيب‌پذير سطح شهرستان تبريز به مرحله اجرا درآمد.

اين مقام انتظامي افزود: در اين طرح که در نقاط مختلف شهر اجرا شد عوامل گشت کلانتري‌ها خودروهايي را که اقدام به نصب تجهيزات و بلندگوهاي غيرمعمول و ايجاد آلودگي صوتي با صداي بلند مي‌کردند ، توقيف و جهت سير مراحل قانوني به پارکينگ انتقال دادند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 7 آبان 1393برچسب:آلودگی صوتی,تبریز,پلیس,بلندگو,توقیف, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
با فرا رسیدن ماه محرم و آغاز سوگواری به مناسبت این ماه، دسته جات عزاداری در کوچه و خیابان ندای یا حسین سر می دهند اما در این میان هر سال که می گذرد سبک عزاداری ها تغییر یافته و حتی در برخی اوقات فلسفه آن رو به فراموشی می رود.
 
به گزارش خبرنگار مهر،  صدای تلاوت قرآن از پشت درهای خانه به گوش می رسد، حاج احمد با شنیدن صدای تلاوت  قرآن به یاد روزهایی می افتد که در جمع هزاران جوان ایرانی برای مقابله با دشمن خودشان را برای جنگ آماده می کردند، رقیه همراه همیشگی روزهای بی کسی پدر جانباز موجی اش به خاطرات شیرین تر از تلخ او گوش می دهد و پدرش شروع به تعریف خاطرات خود از جنگ می کند، هر لحظه که می گذرد شور و حال خاطرات حال پدر را تغییر می دهد.

دسته شاه حسین گویان جلوی درهای خانه با شروع نوحه های مداح آغاز می شود و شنیدن صدای یا حسین، بغض پدر را می فشارد و پدر به دخترش رقیه شروع لحظات جنگ را تعریف می کند که پس از مقابله با دشمن یکی از عزیزترین دوستان خود را از دست داد و او از لحظات جان دادن دوستش که در چه حالی از دنیا رفت تعریف می کند.

اشک های مظلومانه رقیه آرام آرام بر روی گونه های سرخ شده اش می ریزد و صدای سکوت اتاق با شروع طبل های دسته جات حسینی می شکند و رقیه تنها شاهد لرزیدن دست و پای پدر برای کمک به پدرش دنبال کسی می گردد و هنگام باز کردن در خانه با کثرت جمعیت عزاداران جلوی در خانه مواجه می شود و بدون داشتن چاره ای که نمی خواهد برای کمک فریاد کند پیش پدر بازمی گردد و با دادن قرص آرام کننده ای زخم سکوت خاطرات پدرش که در یک لحظه با صدای طبل شکست را آرام می کند.

سال ها است که طبل زنی در دسته جات حسینی وجود دارد و آلودگی صدا ایجاد کرده و باعث آزار و اذیت جانبازان موجی، بیماران در بیمارستان ها و منازل شده و سبب شکایات مردم از برگزار کنندگان عزاداری ها می شود لذا توجه به این مسئله امری بسیار ضروری است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 28 مهر 1393برچسب:محرم,طبل,آلودگی صدا,جانبازان,بیماران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
شاید اسباب بازی‌هایی که صداهایی بلند تولید می‌کنند برای کودکان جذاب باشند اما والدین باید این نکته را هم مد نظر قرار دهند که این گونه وسایل می‌توانند به اعصاب شنوایی کودکان آسیب رسانده و آنان را دچار تنش‌های عصبی کند.
 
شفاف به نقل از فارس نوشت : بازی و سرگرمی جزو لاینفک وجود آدمی است، بازی‌های مختلف می‌توانند آثار مثبتی در رشد و شکوفایی کودکان داشته باشند، طبق گفته کارشناسان بازی‌های گروهی به کودک این امکان را می‌دهد که بتواند به راحتی واکنش‌های مناسبی از خود در برابر وقایع مختلف نشان دهد و در این حالت، هیجان و شوق انجام بازی‌ها باعث می‌شود مشکلاتی چون اضطراب، انزوا طلبی و عدم اعتماد به نفس و نیز دیر جوشی او تحت تأثیر هیجان ناشی از تخلیه انرژی تعدیل یا حذف شود.

در روایات مختلف اسلامی نیز بر اهمیت بازی با کودکان تاکید شده و نمونه‌های بسیاری در این خصوص از پیامبر اکرم (ص) و خاندان ایشان روایت کرده‌اند.

یکی از نکاتی که در بازی‌ها باید رعایت شود این است که کودک با انجام آن ضمن اینکه به شادابی و نشاط دست می‌یابد، بتواند به صورت ضمنی نوعی مهارت آموزی داشته باشد. بازی و سرگرمی‌ها باید موجب ایجاد روحیه همکاری و رعایت اصول اخلاقی در بین کودکان و نوجوانان شوند.

اگر در تاریخچه بازی‌ها در گذشته دقت کنیم اکثر بازی‌ها به صورت گروهی و با تکیه بر همت جمعی انجام می‌شده، ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن تکنیک‌های جدید گویا آن بازی‌ها به فراموشی سپرده شده و به صندوقچه خاطرات بزرگ‌ترها پیوسته است.

کودکان امروز در بازی‌های خود نشاط و تحرک گذشته را تجربه نمی‌کنند و صرفاً در محیط‌های بسته خود را سرگرم بازی‌های بدون تحرک کرده‌اند که علاوه بر اینکه نقشی در رشد و پویایی آنها ندارد، موجب می‌شود کودکان دچار ناراحتی‌های عصبی و کم تحرکی و تبعات بعدی آن شوند.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 24 مهر 1393برچسب:آلودگی صوتی,بازی, اسباب بازی,کودکان,شنوایی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
نتايج بررسی‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد تمامي نواحي كه در منطقه تهرانسر و منطقه 9 واقع شده اند در معرض آلودگي صوتي بيش از حد استاندارد قرار دارند. این در حالی است که بیشترین میزان آلاینده‌های هوا نیز بین ساعت 8 صبح تا 10 شب در فرودگاه و نواحی اطراف منتشر می شود.
 

به گزارش فاطمه منطق خبرنگار مهر، منابع آلاینده ساکن و پایانه های مسافربری از جمله فرودگاه مهرآباد نقش قابل توجهی در آلودگی هوای تهران دارند. در این میان فرودگاه مهرآباد بیشترین تعداد پرواز را در بین فرودگاه های کشور دارا است به طوری که در این فرودگاه روزانه به صورت میانگین بین 280 تا 300 پرواز انجام می شود.

براساس مطالعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، نتایج حاصل از بررسی انتشار آلاینده های مختلف از قبیل کربن دی اکسید ، اکسیدهای نیتروژن و هیدروکربن ها(HC) بیانگر آن است که تفاوت چندانی میان آلاینده های تولیدی در روزهای عادی و تعطیل وجود ندارد. به صورت میانگین ، روزانه 1500 کیلوگرم س او، 190 تا 200 کیلوگرم اچ سی،1700 تا 1800 کیلوگرم اکسید نیتروژن و 45 کیلوگرم ذرات معلق در این فرودگاه منتشر می شود. بیشتر این آلاینده ها بین 8 صبح تا 22 شب در فرودگاه منتشر می شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 شهريور 1393برچسب:فرودگاه,مهرآباد,تهرانسر,آلودگی صوتی,دسی بل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آخرین گزارش از وضعیت آلودگی صوتی در پایتخت نشان می دهد به ترتیب ده منطقه پر سر و صدای شهر تهران 6، 10، 11، 12، 7، 13، 3، 19، 18 و 2 هستند که با توجه به تعداد و سرعت خودروها در این مناطق، مقدار کیلومتر پیمایش خودروها و توزیع نوع آنها، در هر منطقه و میزان اتوبانهای موجود این تقسیم‌بندی انجام شده است.
 

به گزارش خبرنگار مهر،آلودگی صوتی هر نوع صدای ناخواسته ای است که باعث بر هم زدن آرامش و تمرکز افراد در حین انجام کار می شود. بیشترین منابع سر و صدا در محیطهای شهری ناشی از وسایل حمل و نقل است که  به سه گروه اصلی ترافیک جاده‌ای،ترافیک هوایی،ترافیک ریلی تقسیم می‌شوند.در این بین سر و صدای ناشی از وسایل حمل و نقل جاده‌ای شامل موتورسیکلت، ماشینهای سواری، ماشینهای سنگین و نیمه سنگین سهم عمده‌ای در تولید آلودگی صوتی شهرها به خصوص در شهر تهران دارد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 6 شهريور 1393برچسب:آلودگی صوتی,صدا,خودرو,موتورسیکلت,بزرگراه , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

اکسیژن - قدس آنلاین در گفتگویی با امام جمعه مشهد آیت الله علم الهدی با عنوان "دنیا تشنه اخلاق و روش زندگی پیامبر است" به بررسی شخصیت پیامبر اعظم (ص) و سبک زندگی ائمه طاهرین پرداخت. در بخشی از این گفت و گو به انحرافات در مراسم عزاداری محرم اشاره شده است که با توجه به ارتباط آن با آلودگی صوتی به شرح زیر تقدیم خوانندگان اکسیژن می گردد:

نحوه اجرای مراسم عزاداری در طول قرنها دستخوش تغییرات مختلفی بوده است، اما عزاداری ایده‌آل چه ویژگی هایی باید داشته باشد و به عبارتی دیگر شاخصه‌های عزاداری مطلوب را در چه مـــواردی می‌توان جست؟

برای عزاداری مطلوب باید افراد بنشینند و برنامه ریزی کنند. آن چیزی که مطلوب ما است این است که عزاداری ها و خود ماهیت متفاوت جریان کربلا را با همه وقایع جانسوز و دلخراش آن متفاوت نشان دهیم. یعنی الان فرض بفرمایید مسئله شهادت سیدالشهدا(ع) به عنوان کشته شدن یک انسان در محاصره چندین هزار آدم که یک مرتبه همه بریزند و صحنة دلخراشی به وجود بیاید، این در ادبیات عزاداری ما منعکس می شود. جزئیات مظلومیت حضرت منعکس می شود. با ادبیات مختلف و ذوق های مختلف و با استعاره ها، تشبیه ها و با اجرای برنامه های هنری بیان می شود. اما چرا اینطور شد؟ ماهیت قضیه چه بود؟ یعنی شما کلمه حسین را بردارید و یک کلمه دیگر به جای آن بگذارید و همه تصویرها را در قالب شعر و ادبیات بیاورید، خوب چه تفاوتی کرده است؟ عزاداری مطلوب آن است که ما آن واقعه را متفاوت کنیم و وقتی می خواهیم ویژگی هایش را بگوییم ماهیت این قضیه و تفاوتش با سایر فاجعه ها و مظالم مشخص شود.

یکی هم موارد خرافاتی است که در عزاداری وجود دارد و هر چه هم می گوییم فایده ندارد. چیزی که الان خیلی در هیئات و دسته‌جات عزاداری به عنوان یک اصل قطعی شناخته شده وجود این طبل های گوش خراش است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مرداد 1393برچسب:آلودگی صوتی,طبل,عزاداری,امام حسین,عمر سعد, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مطالعات اخیر محققان دانشگاه چالمرز سوئد نشان می دهد که سر و صدای ناشی از ترافیک برای سلامت ضرر دارد.

 به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از هلث، آلودگی صوتی یکی از مهمترین عوامل تهدید برای سلامت محسوب می شود.


آلودگی صوتی دومین عامل زیست محیطی تاثیرگذار بر سلامت است. جایگاه اول به آلودگی هوا اختصاص دارد و سال گذشته سازمان جهانی بهداشت از آلودگی هوا به عنوان مهمترین عامل بروز سرطان نام برد.

در این مطالعات آمده است که آلودگی صوتی با اختلال خواب، استرس، افسردگی و احساس غمگینی مرتبط است. 

در ادامه این گزارش آمده است که سر و صدای ترافیک باعث افزایش فشار خون، احتمال بروز سکته قلبی و مغزی و خطر ابتلا به دیابت می شود.

با توجه به اهمیت کنترل این عامل مخرب، اتحادیه اروپا در حال پیاده سازی اقدامات لازم برای حفظ سلامت کشورهای عضو است. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 25 مرداد 1393برچسب:آلودگی صوتی,سلامت,ترافیک,صدا, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

  امام جمعه نورآباد دلفان خواستار برخورد قاطع با ایجاد کنندگان آلودگی صوتی در سطح این شهر شد.

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ایرنا ، حجت الاسلام سید جعفر هاشمی نژاد در جلسه شورای فرهنگ عمومی افزود: برخی افراد بدون در نظر گرفتن رعایت حقوق شهروندان اقدام به ایجاد آلودگی های صوتی در سطح شهر نورآباد می کنند که این امر مخل آسایش شهروندان شده است .

وی ، از ماه مبارک رمضان به عنوان ماه خودسازی و تقرب به خدا یاد کرد و خواستار برنامه ریزی مناسب دستگاههای فرهنگی شهرستان دلفان برای بهره گیری و استفاده مطلوب مومنان از این فرصت شد .

فرماندار شهرستان دلفان از شورای فرهنگ عمومی به عنوان اتاق فکر یاد کرد و گفت : این شورا با توجه به ترکیب اعضای آن می تواند نقش مهمی در تعالی فرهنگ و فرهنگ سازی منطقه داشته باشد.

علی باقری ، اجرایی شدن مصوبات شورای فرهنگ عمومی را مورد تاکید قرار داد و خاطر نشان کرد : برای کاربردی شدن این مصوبات ، شورا باید از نظرات و ایده های افراد اهل نظر و نخبگان استفاده کرد تا بتوان مصوباتی را تصویب کرد که موثر و نقش آفرین باشند .

در این جلسه در خصوص برخورد با عاملین ایجاد آلودگی صوتی در سطح شهر نورآباد و برگزاری کلاس های آشنایی خانواده با مضرات مواد مخدر تصمیم گیری شد.

تاریخ خبر: 24/04/1393



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 6 مرداد 1393برچسب:امام جمعه - نورآباد - آلودگی صوتی - شورای فرهنگ عمومی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
صدای بوق، ترافیک، شلوغی و آلودگی هوا از تهرانی ها انسان هایی بی تحمل ساخته است.انسان هایی که با یک بوق، یک ترمز ناگهانی و یا یک تنه ساده بر اثر شلوغی به هم می پرند و پرخاش می کنند و گاهی فاجعه می افرینند...
 
 شفاف: سلامت روان نقش بسیار مهمی در زندگی انسان دارد.سلامت که با شهر نشینی و روزمرگی های خسته کننده هر روز به بدترین نحو تحت خطر قرار می گیرد و کسی به فکر نیست که نیست.

در واقع می توان گفت، صدای بوق، ترافیک، شلوغی و آلودگی هوا از تهرانی ها انسان هایی بی تحمل ساخته است.انسان هایی که با یک بوق، یک ترمز ناگهانی و یا یک تنه ساده بر اثر شلوغی به هم می پرند و پرخاش می کنند و گاهی فاجعه می آفرینند.

عصبانیت و خشم، خودخوری و کلافگی بر اثر مشکلات اقتصادی، بیکاری و ... نیز بر عمق فاجعه می افزاید تا از تهرانی ها انسان هایی عصبی و انتقام جو بسازد.

جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت از ابتلای 21درصدی مردم کشور به اختلالات روانی خبر می‌دهد که در پایتخت به 34درصد می‌رسد. بیمارانی که در جمعیت 12 میلیونی تهران، 4میلیون نفر می‌شوند.

شهریورماه سال گذشته بود که معاون امور بهداشتی وزیر بهداشت در همان جلسه معارفه خود آماری از وضعیت اختلالات روانی در مردم ایران داد که به گفته او باید توجه جدی و سریع به آن شود.امری که بسیار هزینه بر است و نیاز به فرهنگ سازی در خصوص برداشتن انگ دیوانگی از روی بیماران روحی و روانی دارد.

علی اکبر سیاری گفته بود: طبق آمار 21/1درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که 34/2درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید در این زمینه کاری کرد.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 5 مرداد 1393برچسب:آلودگی هوا - تهران - اختلالات روانی - بیماریهای روانی - طرح تحول نظام سلامت, توسط مریم قلیزاده |

آلودگی هوا، افسردگی را بیشتر می‌کند/ دلیل بیشتر بودن افسردگی در زنانبه گفته دبیر انجمن روانپزشکان ایران، وقتی ذرات معلق در هوا بیشتر می شود افسردگی را بیشتر در افراد می بینیم.

دکتر پرویز مظاهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه، اظهار داشت:  یکی از این علل، بحث هورمون های زنانه یعنی استروژن و پروژسترون است. نقش مضاعف یک زن در جامعه هم به عنوان مادر و هم به عنوان یک فرد شاغل، و مسئولیتی که مادرها در تمام جوامع در مورد تربیت فرزندان دارند، از زمان بارداری تا زمان به دنیا آمدن کودک، همگی باعث می شود افسردگی در زنان بیش تر از مردان باشد. 

به گفته این روان پزشک افسردگی همانند تمامی اختلالات روان پزشکی سه علت زیستی ، روانی و اجتماعی دارد. از نظر عوامل زیستی به طبع ژن نقش مشخصی دارد. به طوری که افسردگی در بعضی خانواده ها بیشتر است و پدر و مادر می توانند این بیماری را از طریق ژن به فرزند منتقل کنند.

وی در ادامه افزود: ناکامی ها و از دست دادن ها نیز باعث افسردگی می شود. عوامل اجتماعی نیز بسیار موثرند. به عنوان مثال افسردگی در خانواده های پرجمعیت بیشتر است همچنین خانواده های با سواد کمتر و حاشیه نشین ها بیشتر این بیماری را تجربه می کنند. 

دکتر مظاهری خاطرنشان کرد: کسانی که در مکان های شلوغ زندگی می کنند نیز در معرض خطر هستند. وقتی ذرات معلق در هوا بیشتر می شود نیز افسردگی را بیشتر در افراد می بینیم. افرادی که در مکان هایی زندگی می کنند که نور خورشید کمتر است بیشتر افسرده می شوند. افرادی که عصبی می شوند و خود خوری می کنند، بیشتر دچار افسردگی می شوند. 

چهارشنبه، ۱ مرداد ۱۳۹۳



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 2 مرداد 1393برچسب:افسردگی - ذرات معلق - زنان - هوا - افسرده, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 تشویق بازیکنان تیم های ورزشی برای کسب نتیجه بهتر همواره مورد توجه طرفداران این تیم ها است اما به گفته پزشکان صدای بوق های عجیب،ناهنجار و ممتد سبب ایجاد اختلال در شنوایی و آزردگی روحی بازیکنان و تماشاچیان مستقیم و غیر مستقیم (از طریق تلویزیون) مسابقات می شود.

دکتر محسن احدی دکترای تخصصی شنوایی شناسی و دبیر انجمن شنوایی شناسی ایران روز شنبه در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: صداهایی که بیش از 85 تا 90 دسیبل شدت دارد، به گوش آسیب می رساند و می تواند تاثیراتی مانند وزوز گوش، پری گوش و کم شنوایی برای افراد ایجاد کند. 

وی افزود: هر قدر شدت صدا و مدت زمان شنیدن آن افزایش یابد، تاثیرات آن بر شنوایی تدریجی، ماندگار، شدیدتر و درمان آن سخت تر می شود و استمرار شنیدن صداهای بلند احتمال ناشنوایی را هم افزایش می دهد. 

احدی گفت: در مکان های وزرشی مانند زمین فوتبال به دلیل باز بودن فضا اگر تماشاچیان از مرکز تولید صدا فاصله داشته باشند، آسیبی به گوش آنها وارد نمی شود اما در سالن های ورزشی سرپوشیده مانند سالن والیبال این صداها می تواند بسیار آزاردهنده باشد. 

به گفته وی، تماشاچیانی که از این صداها آزرده می شوند، با استفاده از محافظ های مخصوص گوش که کاهنده صدا است، تا حدی می توانند از شدت آسیب های احتمالی جلوگیری کنند. 

شاید برخی تماشاچیان که از صداهای ناهنجار مانند انواع بوق ها دچار ناراحتی می شوند، بتوانند با استفاده از محافظ های گوش تا حدی خود را ایمن سازند اما بازیکنان تیم ها چگونه می توانند خود را از این مشکل رها سازند به ویژه آنکه علاوه بر آسیب های جسمی که به گوش آنها وارد می شود، این صداها همچنین می تواند تاثیرات منفی ازنظر روحی بر آنها بگذارد و حتی منجر به برهم خوردن تمرکز آنها شود. 

طبق نتایج تحقیقات به عمل آمده، صداهای ناهنجار ممکن است تاثیرات منفی روحی روانی لحظه ای مانند ایجاد استرس و اضطراب یا تاثیرات تدریجی و ماندگار مانند بدخوابی و اختلالات رفتاری بر افراد داشته باشد. همچنین سبب شدت یافتن بیماری مبتلایان به فشار خون و بیماری های قلبی عروقی می شود. 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 19 تير 1393برچسب:آلودگی صوتی - بوق - صدا - بازیکنان - تماشاچیان - گوش, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

منطقه 6 همچنان در صدر پرسر و صدا ترین مناطق پایتختمدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه نقشه های آلودگی صوتی برای همه مناطق شهر تهران تهیه و به روز رسانی شده است گفت: براساس بررسیهای انجام شده منطقه 6 همچنان پر سر و صدا ترین منطقه پایتخت است.

به گزارش دریچه خبر، به نقل از مهر وحید حسینی با بیان این مطلب افزود: منطقه 6 شهر تهران از لحاظ آلودگی صوتی در صدر مناطق دیگر شهر تهران قرار دارد و به ترتیب ده منطقه پر سر و صدای شهر تهران، مناطق 6، 10، 11، 12، 7، 13، 3، 19، 18 و 2 هستند.

وی ادامه داد: پر سر و صدا ترین مناطق شهر، براساس میزان آلودگی صوتی منطقه و با توجه به تعداد و سرعت خودروها در این مناطق، مقدار کیلومتر پیمایش خودروها، توزیع نوع آنها و میزان اتوبانهای موجود تعیین و مشخص شده اند.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه گفت: میزان آلودگی صوتی در مناطق مسکونی که در نزدیکی بزرگراهها واقع شده اند، بین 70 تا 80 دسیبل است، در حالی که میزان آلودگی صوتی بر اساس استاندارد در مناطق مسکونی در روز 55 دسیبل و در شب 45 دسیبل باید باشد.

وی در ادامه در خصوص طرح جامع کاهش آلودگی صوتی شهر تهران که تقدیم به شورای شهر شده است گفت: براساس این طرح برای بعضی از ارگانها شرح وظایفی مبنی بر کاهش آلودگی صوتی شهر تهران تعریف شده است.

حسینی گفت: وضع قوانین و مقررات، حدود مجاز و بازرسی توسط سازمان حفاظت محیط زیست ، تست آلودگی صوتی محصولات با توجه به دستورالعملهای تصویب شده و ابلاغ به خودرو سازان توسط وزارت صنعت، معدن، تجارت، همچنین ارائه آمار بیماریها و مرگ میر و تعیین میزان خسارات انسانی ناشی از آلودگی صوتی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مهمترین وظایفی است که برای ارگانهای ذی ربط پیش بینی شده است.

به گفته وی، استانداردها و شیوه نامه تست آنها برای تجهیزات مولد آلودگی صدا توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، تهیه فهرست و دستورالعمل نحوه استفاده از مواد مناسب برای کاهش آلودگی صوتی توسط مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، پایش مستمر و تعیین وضعیت آلودگی صدا در شهر تهران توسط شهرداری ، تست خودروهای در حال تردد توسط مراکز معاینه فنی خودرو و نظارت بر اجرای قوانین و مقررات وضع شده توسط پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از دیگر اقداماتی است که توسط ارگان های ذی ربط در حوزه آلودگی صوتی باید اجرایی شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 13 تير 1393برچسب:آلودگی صوتی - استاندارد - تهران - سر و صدا - کنترل کیفیت هوای تهران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
موتورسيکلت‌ها 6 برابر خودروها آلودگي هوا و 2 برابر آلودگي صدا توليد مي‌کنند بالغ بر یک ميليون دستگاه موتورسيکلت بنزيني در محدوده مرکزي شهر تهران تردد مي‌کنند

 روزنامه جهان اقتصاد - مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران با اشاره به اينکه موتورسيکلت‌ها 6 برابر خودروها آلودگي هوا و 2 برابر آلودگي صدا توليد مي‌کنند، گفت: در جهت کاهش آلودگي هواي تهران 6 برنامه اجرايي از جمله ورود موتورسيکلت‌هاي برقي، ورود خودروهاي هيبريدي به ناوگان تاکسيراني، تعويض کاتاليست تاکسي‌ها، نصب فيلتر دوده روي اتوبوس‌هاي ديزلي، رسيدگي به اتوبوس‌هاي فرسوده و توسعه اتوبوس‌هاي برقي، تدوين شده است.

به گزارش مهر ،  سيد وحيد حسيني در جلسه‌اي که به منظور بررسي برنامه‌هاي اجرايي اين معاونت با هدف کاهش آلودگي هواي تهران برگزار شده بود، با اشاره به اين که 44 درصد روزهاي سال گذشته، هواي تهران ناسالم و فقط 3 روز هوا پاک بود، افزود: وضعيت هواي تهران از حالت بحران هم عبور کرده و لازم است منابع توليد آلودگي همچون موتورسيکلت‌هاي بنزيني مورد توجه ويژه قرار بگيرند.

وي با بيان اين که موتورسيکلت‌هاي کاربراتوري در هر کيلومتر پيمايش بيش از 18 گرم آلودگي توليد مي‌کنند، اظهار کرد: اين در حالي است که خودروهاي با استاندارد يورو 2 در هر کيلومتر پيمايش کمتر از 3 گرم توليد آلودگي مي‌کنند و به عبارت ديگر آلايندگي يک دستگاه موتورسيکلت به طور متوسط 6 برابر يک دستگاه خودرو با استاندارد يورو 2 است.

مديرعامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران با تأکيد اين که مقادير زيادي از اين 18 گرم آلودگي که در برخي موتورسيکلت‌هاي فرسوده حتي به 27 گرم نيز مي‌رسد، به دليل بد سوزي مونوکسيد کربن توليد مي‌شود، تصريح کرد: بخشي از اين آلودگي نيز ذرات معلق به عنوان ماده‌اي سمي است و اتفاقاً اندازه ذراتي که موتورسيکلت‌ها توليد مي‌کنند، خيلي ريزتر و مخرب‌تر از ذراتي است که خودروها توليد مي‌کنند و به دليل همين ريز بودن، مي‌تواند تا عمق ريه نفوذ کنند و سلامت شهروندان را با خطر جدي رو به رو کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:آلودگی هوا - آلودگی صدا - تهران - موتورسیکلت - خودرو, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رييس پليس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي,سردار مومني,شرايط بخشودگي تخلفات,آخرين اخبار شهري، شهرخبر,مومني,وزارت صنايعاینکه چرا پلیس در کنترل این افراد قانون شکن که تعداد بسیار معدود و مشخصی از جوانان متعلق به خانواده های ثروتمند هستند، توفیق لازم را نداشته است، جای تامل دارد. 

اکسیژن – دکتر سید علیرضا عظیمی - احتمالا تا کنون شاهد خودروهای گرانقیمتی بوده اید که در خیابانهای تهران به ویژه خیابانهای شمال شهر با سر و صدای کر کننده و سرعتهای بالا مشغول تردد و به عبارت بهتر" دور دور" زدن می باشند. خودروهایی با رانندگی مردان جوان یا میانسالی که معمولا سر و وضع و پوشش متفاوتی دارند و حس برتری طلبی از ظاهر، رفتار و رانندگی آنها مشخص است.

هر روز هفته خصوصا پنج شنبه و جمعه شبها بزرگراهها و بلوارهای شمال تهران از قبیل چمران، صدر، کاوه، ارتش، اندرزگو، پاسداران و  ... جولانگاه این شبروهای مالدار است که به تنهایی یا در گروههای دو، سه و چهار خودرویی مشغول تفریح، مسابقه، رو کم کنی و البته ایجاد مزاحمت برای شهروندان هستند.

معمولا از حوالی غروب سر و کله شان پیدا می شود و تا حدود ساعت 3 و 4 بامداد مشغول چرخش و گردش هستند. اگرایستهای بازرسی پلیس یا بسیج در محل حاضر باشند، آهسته می روند و می آیند و رانندگی خارج از عقلانیت و نعره های موتورهای خودروهایشان را آشکار نمی کنند اما به محض رفتن نیروهای انتظامی عملیات مردم آزاری آغاز می شود.

در ساعات پر ترافیک، دلمشغولی شان رژه پر تفرعن با خودرو در خیابان، فخر فروشی به دیگران، جلب توجه با صدای بلند ضبط صوت، عربده کشیدن، گاز دادن های درجا و آویزان شدن از پنجره ها و پنجره سقفی خودرو، دعوا و کتک کاری با یکدیگر و تخلفاتی مانند عبور از روی جداول وسط بلوار و سر به سر گذاشتن با خودروهایی است که توسط زنان و دختران رانندگی می شوند.

 اما در ساعات پایانی شب (حدود 12 شب به بعد) با خلوت شدن خیابان دیوانه بازی و جنون سرعت به اوج می رسد. حالا وقت آن است که مسابقه بدهند تا معلوم شود خودرو کدامشان قویتر و سریعتر است! دریچه های اگزوزها با فرمان رانندگان باز می شوند، پدالهای گاز تا ته فشرده می شوند، زوزه موتورهای خودروها بلند شده چنان بالا می رود که حتی پنجره های دوجداره ساختمانها قابل به باز داشتن آنها نیست. افرادی که خواب هستند با وحشت از خواب می پرند و آدم می تواند لرزش پرده گوشش را کاملا حس کند!  



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 23 ارديبهشت 1393برچسب:دور دور - پلیس - رانندگی - آلودگی صوتی - خودرو, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آلودگي صوتي عبارت است از پخش و انتشار هرگونه صوت و صدا و ارتعاش مربوط بيش از حد مجاز و مقرر در فضاي باز

خورشید پرس - گروه جامعه: آلودگي صوتي عبارت است از پخش و انتشار هرگونه صوت و صدا و ارتعاش مربوط بيش از حد مجاز و مقرر در فضاي باز. حد مجاز آلودگي صوتي كه استاندارد آلودگي صوتي هم ناميده مي‌شود،‌ عبارت است از ميزان و مشخصات ويژه‌اي كه با توجه به اصول حفاظت‌محيط زيست و برمبناي واحد اندازه‌گيري صدا براي منابع مولد آلودگي صوتي و فضاي مورد انتشار و محيط‌هاي مختلف تعيين مي‌شود.
چند لحظه به موضوع صدای غیر استاندارد فکر کنید. این مقوله به علت عادی شدن دارد کم کم از یاد و حساسیت ما خارج می‌شود. آیا سر وصدا و آسیب‌های ناشی از آن کمتر از آلودگی هوا است؟ چرا قوانین مربوط به آن اجرایی نمی‌شود؟ شاید توقع زیادی باشد در کشوری که درگیری‌های زیست‌محیطی فراوانی دارد این موضوع در اولویت باشد. با این همه طرح‌هایی از این دست هرچند وقتی اجرا می‌شود و پلیس از جدیت برخورد حرف می‌زند و عملی هم می‌کند ولی مدتی بعد اثری از آن نیست.


 سکوت سازمان‌های مسئول در برابر آلودگی صوتی
یک متخصص مهندسی محیط‌زیست با گرایش انواع آلودگی‌های زیست‌محیطی گفت: سازمان‌های مسئول مانند وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست در مقابل آلودگی صوتی تقریبا سکوت کرده‌اند درحالی که وظیفه آنها آگاهی دادن به مردم و حفظ سلامت آنها دراین زمینه است.

 زیر سایه آلودگی هوا
نبی‌الله منصوری با بیان اینکه بحث آلودگی صوتی یکی از جنبه‌های مغفول مانده آلودگی محیط زیست است به ایرنا گفته است: آلودگی صوتی در سایه آلودگی هوا قرار گرفته درحالی که آلودگی صوتی یکی معضلات شهرهای بزرگ است. وی افزود: آلودگی صوتی یکی از جنبه‌های آلودگی است که بسیار آزاردهنده است و به‌دلیل دانش کمی که درمورد این آلودگی وجود دارد آن‌طور که باید به آن پرداخته نشده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 28 فروردين 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
pc730b411d9ab84af2c78a5b7bee1f0f65 798356 orig گرفتن باندهایی که باعث آلودگی صوتی می شوندمدیر بخش آلودگی هوا و صدای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با «بغرنج» توصیف کردن وضعیت پایتخت از لحاظ آلودگی صوتی، تاکید کرد: تهران از این جهت رتبه‌ی بالایی در دنیا دارد.
 
حسین مهرآوران در گفت و گو باایسنا افزود: سر و صداهایی که در شهر قابل سنجش هستند مانند ترافیک‌های جاده‌ای و ریلی، صدای هواپیماها، کارخانه‌ها و صنایع مهمترین منابع آلودگی صوتی هستند که برجسب دسیبل سنجیده می شود و از آنجا که محدوده‌ شنوایی انسان از صفر تا 120 دسیبل است، شورای عالی حفاظت محیط زیست، 55 دسیبل را برای روز (7 صبح تا 10 شب) و 45 دسیبل را برای شب (10 شب تا 7 صبح)، استاندارد اعلام کرده است.
 
وی در خصوص دلیل تفاوت استانداردها در میان کشورهای مختلف اظهار کرد: این اعداد در بین کشورهای مختلف تقریبا شبیه به یکدیگر است. اما کشورها برای شروع کار می‌توانند مقادیر را بالاتر بگیرند تا به حد کشورهای پیشرفته برسند.
 
مدیر بخش آلودگی هوا و صدای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه آلودگی صوتی بالای 55 دسیبل،‌ خارج از حد استاندارد است، افزود:45 ایستگاه در سطح شهر تهران برای سنجش آلودگی صوتی وجود دارد و اگر میزان آلودگی صوتی بیش 70 دسیبل باشد، شرایط بحرانی اعلام می‌شود که راهکار اصلی آن ایجاد دیواره صوتی است.
 
مهرآوران دو جداره کردن پنجره‌ها و کاهش حجم ترافیک شهر را از راهکارهای دیگر کاهش آلودگی صوتی برشمرد و تصریح کرد: نصب دیوارهای صوتی در بزرگراه‌های چمران، حکیم و مدرس آغاز شده که مردم هم از آن راضی هستند اما باید در نظر داشت که در همه نقاط نمی‌توان این کار را انجام داد و برای نصب دیوارهای صوتی، شرایط ویژه‌ای لازم است.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 9 فروردين 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

تابناک - به گزارش فارس، خسرو گورابی در مورد کم شنوایی اظهار داشت: ظرفیت شنوایی انسان محدود است و اگر صدای موجود در محیط از یک حد معین تجاوز کند فرد مشکل شنوایی پیدا می‌کند.
رئیس انجمن شنوایی شناسان ایران گفت: بر اثر صدای بلند، مشکل حسی- عصبی در گوش پدیدار می‌شود و فرد به کم‌شنوایی دچار شده و اثرات سوئی را دریافت می‌کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: فرد بر اثر کم‌شنوایی حاصل از صدای بلند در ارتباط با محیط، دچار عوارضی چون گوشه‌گیری، استرس و ‌اضطراب می‌شود.
رئیس انجمن شنوایی شناسان ایران، اثرات سوء غیر شنیداری حاصل از صدای بلند بر سلامت انسان را اعم از استرس، اضطراب،‌ سردرد، خستگی، زخم‌معده، انقباضات عضلانی، اختلال در دستگاه گوارش، افزایش کلسترول، افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون،‌ افزایش سرعت تنفس،‌ دل‌درد، تغییر در عملکرد طبیعی غدد درون‌ریز و سوزش سر‌دل -ترش کردن- عنوان کرد.
متخصص شنوایی‌شناسی به دیگر اثرات سوء غیر شنیداری بر اثر صدای بلند اشاره داشت و افزود: وارد کردن فشار و التهاب به حنجره، تغییر در الگو‌های تنفسی، تغییر در فعالیت‌های امواج مغزی،‌ مشکلات قلبی- عروقی‌، افت تحصیلی و تحریک رفتارهای ضد اجتماعی از این جمله‌اند.
گورابی ادامه داد: حد مجاز بلندی صدا 65-60 دسی‌بل است که بیشتر از آن صدای بلند محسوب می‌شود و یک صدای آزار دهنده معمولاً 85 دسی‌بل و بالاتر است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 22 اسفند 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

معاون شهردار تهران برنامه ۵ ساله توسعه حمل و نقل پایتخت را تشریح کرد:
       
ایلنا: معاون شهردار تهران در میزگرد تخصصی ارزیابی برنامه ۵ ساله توسعه حمل و نقل پایتخت در جریان «سیزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک»، با تشریح برنامه ۵ ساله شهرداری تهران در زمینه توسعه حمل و نقل گفت: این برنامه مبتنی بر کرامت انسانی و با اولویت انسان‌ها در شهر تدوین شده و محور اصلی آن در حوزه حمل و نقل، توسعه حمل و نقل عمومی است، ضمن اینکه پایش و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، حمل و نقل انسان محور، توسعه سیستم‌های هوشمند و مدیریت عرضه تسهیلات و تقاضای سفر، از دیگر محورهای این برنامه است.

به گزارش ایلنا، "سید جعفر تشکری هاشمی" افزود: بر این اساس، سهم حمل و نقل عمومی در جابه‌جایی‌های روزانه از ۵۶ درصد در حال حاضر به ۷۵ درصد در سال ۹۷ افزایش می‌یآبد و خطوط ریلی نیز با ۱۴۸ کیلومتر افزایش، از ۱۵۲ کیلومتر فعلی به ۳۰۰ کیلومتر در سال ۹۷ توسعه پیدا می‌کند، ضمن اینکه تعداد واگن‌های مترو نیز با افزایشی بالغ بر یک هزار و ۱۴۰ واگن، از یک هزار و ۲۹۸ واگن موجود به دو هزار و ۴۳۸ واگن می‌رسد.

وی با اعلام اینکه خطوط بی‌آرتی نیز با ۳۳ کیلومتر افزایش، از ۱۵۹ کیلومتر فعلی به ۱۹۲ کیلومتر در سال ۹۷ توسعه می‌-یآبد، تأکید کرد: تعداد اتوبوس‌های ناوگان اتوبوسرانی نیز با افزایشی بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه، از ۶ هزار و ۵۵۳ دستگاه موجود که تنها ۴۵۰۰ دستگاه آن سالم هستند به ۹ هزار و ۵۳ دستگاه می‌رسد، ضمن اینکه دو هزار دستگاه از اتوبوس‌های فرسوده موجود نیز باید از رده خارج شده و اتوبوس‌های نو جایگزین آنها شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 11 اسفند 1392برچسب:مترو,حمل ونقل,اتوبوس, توسط |

عکس : نمناک namnak.com

اکسیژن دکتر سید علیرضا عظیمی : راهبندان است. خودروها با حرکت لاک پشتی قدم به قدم پیش می روند. جلو مغازه های کنار بلوار تا دو ردیف خودرو در محل توقف ممنوع ایستاده اند و از سه خط عبوری تنها یکی بازاست که قادر به پاسخگویی به حجم بالای خودروهای در حال حرکت نیست. تابلوهای حمل با جر ثقیل و تلاش و تذکر پارکبانها نیز به جایی نمی رسد. خودروهای چند صد میلیونی و بعضا شاسی بلند درهم پیچیده اند. 

ناگهان صدای جیغ زنی به گوش می رسد و بعد فریادهایی دیگر. بعضی افراد از خودروهای متوقف پشت ترافیک سنگین سرک می کشند و برخی در خودروشان را باز کرده بیرون میایند تا بهتر ببینند. کمی جلوتر چند مرد جوان که در کنار خودروهای لوکس و گرانقیمت شان ایستاده اند، با رکیک ترین الفاظ ممکن و فریادهایی از ته گلو به هم ناسزا می گویند و یکدیگر را تهدید می کنند. صداها چنان بلند است که ساکنان مجاور بلوار پنجره های دو جداره شان را باز کرده اند و به خیابان می نگرند. یکباره جوانان به هم هجوم می برند. بازار مشت و لگد و نعره های خشمگینانه داغ است. دختر جوانی که 20 متر عقب تر از صحنه درگیری است، در حالی که روسری اش کف بلوار افتاده ناسزا گویان و قفل فرمان به دست به طرف مردان خشمگین می دود و ....



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 1 بهمن 1392برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.